albНазад     Takimi i drejtorit Blliznakovski me drejtoreshën ekzekutive për kulturë KostovskaTakimi i drejtorit Blliznakovski me drejtoreshën ekzekutive për kulturë Kostovska
Në zyrat e shtëpisë botuese “Kultura”, drejtori i Agjencisë së Emigrimit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, z. Sllobodan Bliznakovski, pati rastin që të realizoi takim me drejtoreshën ekzekutive të shtëpisë botuese, znj. Ana Kostovska.


Në këtë takim, drejtori Bliznakovski, në shenjë falenderimi znj. Kostovska i ndau mirënjohje për mbështetjen e realizuar përmes dhënies së librave për gjeneratën më të re të mërgimtarëve nga vendi në diasporë. Këto libra në të ardhmën do të dërgohen te mërgimtarët tanë. Një numër të madh të titujve në pajtim me procesim arsimor përmes së cilës fëmijët do të kenë mundësi që të mësojnë gjuhën maqedonase.
Drejtori dhe ekipi i Agjencisë së Emigrimit, mbeten të përkushtuar në promovimin e gjuhës, historisë, kulturës dhe traditave maqedonase në diasporë, ndërsa në të njejtën kohë jep ndihmën plotësuese dhe mbështetjen e mërgimtarëve tanë, në pajtim me kompetencat e Agjencisë dhe dispozitave pozitive ligjore .

138 посети
3/4/2021

alb                      од 12/5/2020 посетена 28668 пати