Ве известуваме
за новостите во
Република Македонија

 
Сите заинтересирани може да добијат повеќе информации на следните контакти, (a_nejman@yahoo.com, тел. 01794713565), професор Анастасија „Јазикот е единствената наша татковина. ...▼
602 посети
6/16/2021
booked.net booked.net booked.net booked.net booked.net booked.net
 
 

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски и градоначалникот на Копер, Словенија, Алеш Бржан, остварија средба со македонски иселеници на која разговарале за актуелните теми кои нив ги засегаат.

 

Како што изјави Спасовски ...▼

440 посети
6/11/2021

Во основното општинско училиште „Јоаким Крчовски“ од Крива Паланка се одржа кошаркарски тренинг за промоција на женската кошарка во организација на Кошаркарската федерација на Република Северна Македонија. Тренингот е дел ...▼

260 посети
6/1/2021
 
505 посети
3/1/2021

 Почитувани иселеници!

Агенцијата за иселеништво организира настава од далечина по македонски јазик, преку една од
...▼


313 посети
3/5/2021

 Почитувани,

 Од понеделник 1 март 2021 година започна  самопопишувањето на дијаспората, а ќе трае  ...▼


261 посети
5/9/2021

Еко акција за позелена татковина ќе се одржи до 9 мај, во вкупно десет општини во државата, Крушево, Охрид, Дебар, Демир Капија ...▼


279 посети
4/6/2021

Македонско културно друштво „Бисер Охридски„ Зареб, во рамки на манифестацијата „Денови на македонската култура“ ...▼


 

Во овој прекрасен ден во Tирана, го отвораме нашиот трет Kултурно-информативен ...▼

319 посети
6/11/2021