АвстралијаНазадПрилепчанка во Сиднеј изработи 120 крстови,со парите од продажбата им помогна на 130 семејства,деца и стари лицаБлагодарение на Билјана Јуруковски и незините пријателки волонтери со продажбата на рачно изработените крстови покрај другите пакети и средства за други лица од ранливите категории  средства ќе бидат наменети  за 130 социјално загрозени семејства кои ќе бидат дистрибуирани преку црквата Свето Благовештение во вид на  прехранбени артикли по избор на Билјана .

Чувството е восхитувачко кога ќе видиш насмевка на лицето, животот нема да му го промениш, на луѓето меѓутоа сепак тоа е изненадување. Хуманите вредности сите треба да ги негуваме. Тоа е прекрасно вели Билјана.

Многу од крстовите ги купија Македонци родени во Австралија. Тоа беше изненадувачко. Но, купуваа и луѓе од Индонезија, Либан, Јужна Африка, дури и Грци. Оделував секој ден по 2-3 часа навечер за изработка, откако ќе ги завршев работните и семејните обврски – вели Билјана Миленкоска Јуруковски.

507 посети
2/12/2021123 movies
google maps embed iframe generator