ЕвропаНазад     Повик од дијаспоратаПочитувани, Црковната општина "Света Троица" од Келн во соработка со македонската заедница во Германија и конзуларното оделение во Бон прават напори за отварање на Училишта за изучување на македонскиот јазик во Келн, Бон, Леверкузен, Солинген и секако другите градови на NRW. За таа цел ни се потребни да се пријават што поголем број на дечиња од школска возраст за да се исполни условот за испраќање на учител по македонски јазик од Министерството за образование од Македонија во овој наш крај. Затоа ве замолуваме сите кои сакате вашите деца да не го заборават мајчиниот јазик култура и традиција, да се пријават во што поголем број на следниве телефонски броеви или директно во Црквата. Тоше Камчев 01782300887 (претседател на Црковната заедница во Келн) Миле Николоски 017630435101 (претседател на Македонската заедница во Германија) отец Трајче Грозданов 017620477352

11 посети
6/10/2021

Агенција за иселеништво на Република Северна Македонија      ул.Македонија бр.19     1000 Скопје   023118 633     info@minisel.gov.mk   од 12/5/2020 посетена 99285 пати