Ви овозможуваме да имате своја web страна

KUD во AUSTRALIA     ☰


 

Почеток на релизација на првиот проект за изучување на мајчин јазик ...▼ 897 посети
3/12/2021

Почитувани иселеници!

Од понеделник 1 март 2021 година започна  самопопишувањето ...▼ 992 посети
3/1/2021

 Почитувани иселеници!

Агенцијата за иселеништво организира
...▼ 1323 посети
3/1/2021Flag Counter
 

Во просториите на Агенцијата за иселеништво, директорот Слободан Близнаковски, оствари средба со директорот на компанијата Тотал Тв, г-дин Никола Тасев.

Во знак на благодарност за донацијата на детски книги и материјали за потребите ...▼

476 посети
6/7/2021

Децата од дијаспората учествуваат во Велигденска работилница, преку која учат за традицијата и значението на празникот Велигден .............................................

 

 

552 посети
5/4/2021

Децата од дијаспората учествуваат во работилница, преку која учат за традицијата .

496 посети
6/14/2021
Во соработка со претседателството на Друштвото ’97 беше одлучено да се избере ново привремено претседателство, кое ќе има задача да најде соодветни простории за ...▼
531 посети
6/23/2021
По повод завршувањето на учебната 2020/21 година, на учениците кои ја посетуваа дополнителната настава на македонски јазик во Нова Горица и Ајдовшчина , амбасадорката ...▼
397 посети
6/21/2021
Деновиве за прв пат по многу години од Македонија ни пристигна пакет со книги и симболи кои се подарок од Агенцијата за иселеништво од Македонија . МЛД Григор Прличев ...▼
468 посети
6/15/2021
Учиме македонски јазик на интересен начин, играме и се дружиме ! Радост во нашето македонско училиште ! Дојдете и донесете ги вашите деца и внуци да бидат дел од нашето ...▼
537 посети
6/10/2021
По повод патрон празникот на Светите браќа Кирил и Методиј (24 мај), на 23ти мај во Недела ќе имаме едноцрквие односно сите заедно ќе богослужиме.Света Литургија со ...▼
617 посети
5/17/2021
Во недела, јуни 13, Македонскиот Илинденски парк во Скугог ќе биде отворен за пикник од 9:00 часот. Со почеток во 10:00 часот ќе има црковна служба во манастирот Св. Илија. ...▼
711 посети
6/9/2021
Женската секција и управата на црквата Св. Илија МИССИСАГА организираа работна акција,многу успешна, голема благодарност до сите донатори и волонтери и сите кои ...▼
462 посети
6/7/2021