КанадаНазад     Известување до сите Македонци во јужно ОнтариоВо недела, јуни 13, Македонскиот Илинденски парк во Скугог ќе биде отворен за пикник од 9:00 часот. Со почеток во 10:00 часот ќе има црковна служба во манастирот Св. Илија. Подоцна за најмладите ќе има организирани игри и забава. Сите сте добредојдени. Ова ќе биде убава прилика да излезете во природа и да се видите со пријателите кои подолго време немавте можност заради пандемијата. Паркот е доволно голем за да се оддржуваат сите здравствени препораки за вирусот. Од Управата на Организацијата Обединети Македонци и манастирот Св. Илија. Веста е превземена од ФБ страната на : St. Clement of Ohrid Macedonian Orthodox Cathedral, Toronto Ontario 17 посети
6/9/2021

Агенција за иселеништво на Република Северна Македонија      ул.Македонија бр.19     1000 Скопје   023118 633     info@minisel.gov.mk   од 12/5/2020 посетена 99259 пати