АвстралијаНазадМКУД Македонски бисери од АвстралијаПо повод Велигденските празници во посета на МКУД Македонски бисери и македонското училиште не посети свештеникот од црквата Свети Климент Охридски од Порт Кембла Господинот Раде Јошевски кој на нашите ученици им зборуваше за нашата религија а посебно за најголемиот православен празник Ристосовото Воскресение ‘Велигден’. Ние сите му благодариме на поп Раде за неговото време што го помина со нашите дечиња. ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ

Превземено од : ФБ страната на МКУД Македонски бисери од Австралија 

406 посети
4/28/2021123 movies
google maps embed iframe generator