АвстралијаНазадГОРДОН СПИРОСКИ Младиот Австралијанец со македонско потекло, Гордон Спироски, е еден од плејадата успешни македонски бизнисмени од дијаспората, наследник на семејниот бизнис кој го отпочна неговиот татко Трајче пред 30-тина години.

Желбата да не се заборави роднокрајното огниште го натера ова семејство бизнисот да го прошират и во Македонија. Во 1989г. во Битола ја формираа македонско-австралиската компанија Интеркорп – застапник и дистрибутер на моторни и индустриски масла и масти SHELL за Република Македонија. Во 1994г. оваа компанија отвори свое претставништво и во Скопје, а oд минатата година и во Тетово. Во трите претставништва денес се вработени 16-мина.

Минатата година Интекорп успеа да постигне рекорден увоз од 700 тони производи на SHELL, со што нашата држава оствари профит од 28 милиони денари.

 

Она што е посебно важно е податокот дека Интеркорп минатата година беше

595 посети
1/22/2021123 movies
google maps embed iframe generator