Културата нашето
најголемо богатство

Продолжете и негувајте ја нашата македонска традиција низ песна и игра и донесете го вашето дете да биде дел од неа.
523 посети
Понеделник, 10. мај. 2021  MK 
booked.net booked.net booked.net booked.net booked.net booked.net
 
 

ПОЕТСКА МАНИФЕСТАЦИЈА ,, ВАНЧО НИКОЛЕСКИ" 20- МАРТ- 2021

По повод поетската ...▼

282 посети
Вторник, 23. март. 2021  MK 

Нацоналната опера и балет најавува „Гала оперски концерт“ кој ќе ...▼

299 посети
Понеделник, 15. февруари. 2021  MK 

Оркестарот на Филхармонија вечер со почеток од 20 часот ќе го одржи традиционалниот ...▼

318 посети
Понеделник, 15. февруари. 2021  MK 
 
Македонското литературно друштво „Кочо Рацин“ и организацијата за личен ...▼ 763 посети
Понеделник, 7. јуни. 2021  MK 
Македонското литературно друштво „Кочо Рацин“ и организацијата за личен развој „ Да се живее поинаку“, и двете од Мелбурн, Австралија ...▼

На денешен ден, 5 Мај, го одбележуваме Денот на македонскиот јазик, денот ...▼ 917 посети
Среда, 5. мај. 2021  MK 
На денешен ден, 5 Мај, го одбележуваме Денот на македонскиот јазик, денот кога во 1945 г. е озаконета македонската азбука. Генезата на македонскиот ...▼

Кон крајот на ...▼ 517 посети
Среда, 24. февруари. 2021  MK 
Кон крајот на 2020 година издаваштвото на Заедницата на Македонците во РХ беше збогатено ...▼

 Ноќ на книгата 2021

671 посети
Вторник, 13. април. 2021  MK 
 Ноќ на книгата 2021


 
282 посети
Вторник, 26. јануари. 2021  MK 
307 посети
Вторник, 26. јануари. 2021  MK 
238 посети
Вторник, 26. јануари. 2021  MK 
 
202 посети
Петок, 11. јуни. 2021  MK 
195 посети
Четврток, 10. јуни. 2021  MK