Австралија

 
 

Кралот на Камбоџа Нородом Сихамони, го одликува капетанот Миле Гламчевски ...▼

538 посети
Понеделник, 25. јануари. 2021  MK 

Иван Трпоски е познат општественик  ...▼

448 посети
Петок, 12. февруари. 2021  MK 

 Младиот Австралијанец со македонско потекло, Гордон Спироски, е еден ...▼

564 посети
Петок, 22. јануари. 2021  MK 
 

Силна афирмација на македонската литература и јазик. Одржано литературното читање во организација на МЛД "Кочо Рацин" Мелбурн. ...▼

390 посети
Петок, 23. април. 2021  MK 

Дали некој друг ги виде прекрасните
слики проектирани на градското
собрание на улицата Пакингтон во
Џилонг? Овие
...▼

625 посети
Среда, 17. март. 2021  MK 

Шампионот во перолесна категорија, Александар Волкановски, ја истакна својата желба да се справи со Конор Мек Грегор.

Австралиецот ...▼

448 посети
Петок, 29. јануари. 2021  MK 

Македонската заедница во Австралија ја слави Емелија Џексон, која има македонско потекло и која триумфира во кулинарското шоу ...▼

336 посети
Понеделник, 25. јануари. 2021  MK 
495 посети
Четврток, 4. март. 2021  MK 
 
Со намалување на рестрикциите од падемијата, културниот живот почнува ...▼ 276 посети
Понеделник, 10. мај. 2021  MK 
Со намалување на рестрикциите од падемијата, културниот живот почнува да се враќа на некаква нормала во Сиднеј. Во строгиот центар на ...▼

Пеачка група ,, ИСТОК ДЕСЕТ

Превземено од ФБ страната на македонското ...▼ 331 посети
Понеделник, 19. април. 2021  MK 
Пеачка група ,, ИСТОК ДЕСЕТ


Превземено од ФБ страната на македонското здружение Вардар од Вршац

 


Помладокот на МКУД „Илинден" Сиднеј, со реализација на своите ...▼ 369 посети
Вторник, 30. март. 2021  MK 
Помладокот на МКУД „Илинден" Сиднеј, со реализација на своите активности.


Неодамна во издание на Литературното друштво „Григор Прличев“ од ...▼ 358 посети
Понеделник, 22. март. 2021  MK 
Неодамна во издание на Литературното друштво „Григор Прличев“ од Сиднеј излезе од печат најновото поетско дело „Магични љубовни ...▼

ДЕЛ ОД  ИНФОРМАТИВНИТЕ ГЛАСИЛА ВО АВСТРАЛИЈА ВО ПУБЛИКАЦИЈАТА „МАКЕДОНСКИ ...▼ 429 посети
Среда, 3. март. 2021  MK 
ДЕЛ ОД  ИНФОРМАТИВНИТЕ ГЛАСИЛА ВО АВСТРАЛИЈА ВО ПУБЛИКАЦИЈАТА „МАКЕДОНСКИ ИСЕЛЕНИЧКИ ПЕЧАТ“ НА СЛАВЕ КАТИН

Во делото "Македонскиот ...▼

Зошто е добро да се изучува македонскиот јазик?
Извадок од Македонско
...▼ 358 посети
Среда, 24. февруари. 2021  MK 
Зошто е добро да се изучува македонскиот јазик?
Извадок од Македонско Австралиски неделник ( Australian Macedonian Weekly)

Благодарност за континуираната ...▼