Европа

Во соработка со претседателството на Друштвото ’97 беше одлучено да се избере ново привремено претседателство, кое ќе има задача да најде соодветни простории за ...▼
685 посети
Среда, 23. јуни. 2021  MK 
booked.net booked.net booked.net booked.net booked.net booked.net
 
 

Почитувани, Црковната општина "Света Троица" од Келн во соработка ...▼

351 посети
Четврток, 10. јуни. 2021  MK 
Во рамки на славата на град Ниш, св. Царица Јелена и Цар Константин на 02.06.2021 ...▼
401 посети
Четврток, 10. јуни. 2021  MK 
 
376 посети
Четврток, 10. јуни. 2021  MK 
437 посети
Среда, 9. јуни. 2021  MK 
На овој ден 06.06.2015 беше осветен нашиот храм. 6 години Македонски православен храм "Свети Никола" и 5 години редовен литургиски ...▼
336 посети
Понеделник, 7. јуни. 2021  MK 
Во МПЦ „Собор на сите светители“ претставена книгата „Елиза – една македонска приказна“
339 посети
Четврток, 3. јуни. 2021  MK 

Отварање на "29.Денови на Св.Кирил и Методиј" со изложба на маг.доц.Боге Димовски Превземено од Македонско културно друштво ...▼

344 посети
Петок, 28. мај. 2021  MK 

Солзи радосници имаше на лицето на триесет и четири годишната Гордана Постолова кога во Свети Николе на влезната порта од нејзиниот ...▼

369 посети
Среда, 26. мај. 2021  MK 

Денес го празнуваме 5 мај - Денот на македонскиот јазик и азбука. Македонскиот јазик и неговото кирилско писмо се дел од нашиот ...▼

243 посети
Четврток, 6. мај. 2021  MK 
Македонски јазик во Словенија го учат децата предводени од наставничката Снежана Катарова
176 посети
Понеделник, 3. мај. 2021  MK 
 

Почитувани

За општа информација, ве молиме, превземетего анексот ...▼ 158 посети
Понеделник, 26. април. 2021  MK 
Почитувани

За општа информација, ве молиме, превземетего анексот во врска со планот за велигденслите празници.
Со почит
У.О.
...▼

Ноќ на книгата 2021 - Пула 

208 посети
Петок, 23. април. 2021  MK 
Ноќ на книгата 2021 - Пула 


Ноќ на книгата 2021 - Загреб

168 посети
Вторник, 13. април. 2021  MK 
Ноќ на книгата 2021 - Загреб


Според неофицијалните проценки во Србија живеат над 100.000 Македонци, додека ...▼ 430 посети
Понеделник, 25. јануари. 2021  MK 
Според неофицијалните проценки во Србија живеат над 100.000 Македонци, додека бројот на оние кои имаат македонско потекло е уште поголем.Во ...▼

Владислав Илиќ е млад Кумановец кој пред извесно време (2017г.) се пресели ...▼ 388 посети
Петок, 22. јануари. 2021  MK 
Владислав Илиќ е млад Кумановец кој пред извесно време (2017г.) се пресели во Лондон да работи во полето на стенд-ап комедија. Македонската ...▼