Кошничка

Имате 1 информации во вашата кошничка за печатење


Делницата Крупиште Кочани од експресниот пат Кочани – Штип се очекува да биде готова до декември, најави денеска директорот на ЈП за државни патишта Ејуп Рустеми кој со министерот за транспорт Благој Бочварски изврши увид на активностите за изградба на мостот на Злетовска река, еден од четирите проектирани моста на делницата.

Првата делница од експресниот пат Штип – Радовиш, пак, е реализирана над 90 проценти, и се очекува да биде пуштена пред рокот, до април или мај годинава.

Инвестицијата во делницата Крупиште-Кочани во должина од 13,7 километри изнесува 18,2 милиони евра. Првата делница од Штип до Крупиште е во функција од минатата година. Вкупната должина на целиот експресен пат е 28 километри, а инвестицијата 37,3 милиони евра.

Дата: 3/3/2021