Ви овозможуваме да имате своја web странаНазадСамопопишување на дијаспората ПОПИС 2021Почитувани иселеници!

Од понеделник 1 март 2021 година започна  самопопишувањето на дијаспората, а ќе трае  се до 21 април 2021  година.  Со цел, реализaција  на една од  најважните статистички операции во земјава, преку која  се добиваат  точни информации  за состојбата на населението во  Република Северна Македонија и во дијаспората,  кои претставуваат основа за градење на ефикасни и ефективни јавни политики, Агенцијата за иселеништво ги повикува нашите иселеници во дијаспората, преку следниот линк https://popis2021.stat.gov.mk масовно да го реализираат правото на попис. За сите потребни информации околу начинот на пополнување на апликацијата, во периодот од 1.03.2021 година до 21.04.2021 година, можете да не контактирате на следниот маил info@minisel.gov.mk.

 

Во продолжение линк од практичното објаснување на апликацијата за попис.

 

https://www.facebook.com/popis2021/videos/3761937347255904

 

Со почит,

1357 посети
3/1/2021123 movies
google maps embed iframe generator