Европа

Во соработка со претседателството на Друштвото ’97 беше одлучено да се избере ново привремено претседателство, кое ќе има задача да најде соодветни простории за ...▼
878 посети
Среда, 23. јуни. 2021  MK 
booked.net booked.net booked.net booked.net booked.net booked.net
 
 

Почитувани, Црковната општина "Света Троица" од Келн во соработка ...▼

484 посети
Четврток, 10. јуни. 2021  MK 
Во рамки на славата на град Ниш, св. Царица Јелена и Цар Константин на 02.06.2021 ...▼
527 посети
Четврток, 10. јуни. 2021  MK 
 
492 посети
Четврток, 10. јуни. 2021  MK 
562 посети
Среда, 9. јуни. 2021  MK 
На овој ден 06.06.2015 беше осветен нашиот храм. 6 години Македонски православен храм "Свети Никола" и 5 години редовен литургиски ...▼
460 посети
Понеделник, 7. јуни. 2021  MK 
Во МПЦ „Собор на сите светители“ претставена книгата „Елиза – една македонска приказна“
467 посети
Четврток, 3. јуни. 2021  MK 

Отварање на "29.Денови на Св.Кирил и Методиј" со изложба на маг.доц.Боге Димовски Превземено од Македонско културно друштво ...▼

479 посети
Петок, 28. мај. 2021  MK 

Солзи радосници имаше на лицето на триесет и четири годишната Гордана Постолова кога во Свети Николе на влезната порта од нејзиниот ...▼

490 посети
Среда, 26. мај. 2021  MK 

Денес го празнуваме 5 мај - Денот на македонскиот јазик и азбука. Македонскиот јазик и неговото кирилско писмо се дел од нашиот ...▼

314 посети
Четврток, 6. мај. 2021  MK 
Македонски јазик во Словенија го учат децата предводени од наставничката Снежана Катарова
241 посети
Понеделник, 3. мај. 2021  MK 
 

Почитувани

За општа информација, ве молиме, превземетего анексот ...▼ 206 посети
Понеделник, 26. април. 2021  MK 
Почитувани

За општа информација, ве молиме, превземетего анексот во врска со планот за велигденслите празници.
Со почит
У.О.
...▼

Ноќ на книгата 2021 - Пула 

249 посети
Петок, 23. април. 2021  MK 
Ноќ на книгата 2021 - Пула 


Ноќ на книгата 2021 - Загреб

220 посети
Вторник, 13. април. 2021  MK 
Ноќ на книгата 2021 - Загреб


Според неофицијалните проценки во Србија живеат над 100.000 Македонци, додека ...▼ 502 посети
Понеделник, 25. јануари. 2021  MK 
Според неофицијалните проценки во Србија живеат над 100.000 Македонци, додека бројот на оние кои имаат македонско потекло е уште поголем.Во ...▼

Владислав Илиќ е млад Кумановец кој пред извесно време (2017г.) се пресели ...▼ 470 посети
Петок, 22. јануари. 2021  MK 
Владислав Илиќ е млад Кумановец кој пред извесно време (2017г.) се пресели во Лондон да работи во полето на стенд-ап комедија. Македонската ...▼