Вести од нашите
родни краеви

Градочалничката на општина Тетово Теута Арифи на нејзината социјална мрежа напиша:

Започна реконструкција ...▼

699 посети
Понеделник, 21. јуни. 2021  MK 
booked.net booked.net booked.net booked.net booked.net booked.net
 
 

Младите од Делчево и годинава се приклучија на акцијата „За поубаво ...▼

Младите од Делчево
726 посети
Понеделник, 7. јуни. 2021  MK 
Во Општина Центар се организираше завршниот настан од националната акција ...▼
462 посети
Вторник, 1. јуни. 2021  MK 
омуналните служби на општина Карпош ја започнаа акцијата за садење на ...▼
449 посети
Среда, 26. мај. 2021  MK 

Сите родители на ученици со попреченост во општина Карпош, чии деца ќе ...▼

812 посети
Понеделник, 10. мај. 2021  MK 

Во Општина Аеродром активно 

482 посети
Недела, 9. мај. 2021  MK 
Општина Карпош го објави јавниот оглас за субвенционирање на купување ...▼
450 посети
Недела, 9. мај. 2021  MK 
 

 Нови 600 различни видови садници се засадени покрај реконструираниот паркинг на булевар „Јане ...▼

378 посети
Четврток, 15. април. 2021  MK 

Во Општина Аеродром активно се вклучи во манифестацијата „2021 – Година во чест на Блаже Конески“, со која се одбележуваат ...▼

908 посети
Понеделник, 22. март. 2021  MK 
Фолклорниот ансамбл „Бојмија“ од Гевгелија ќе биде организатор на музичка работилница за сите љубители на македонската народна ...▼
352 посети
Четврток, 3. јуни. 2021  MK 
Привршува реконструкцијата на основното училиште „11 Октомври“ во Куманово. Средствата за реконструкција се обезбедени од ...▼
357 посети
Вторник, 1. јуни. 2021  MK 
Општина Велес започна со реализација на неколку пролетни еколошки акции, а до недела ќе спроведат акции за собирање на селектиран ...▼
390 посети
Четврток, 6. мај. 2021  MK 
 

По повод 5-ти Јуни, Светскиот ден на животната средина денеска на територијата ...▼ 559 посети
Понеделник, 7. јуни. 2021  MK 

Книгата „Петар учи за здрава храна“, едукативна приказна по природни ...▼ 406 посети
Понеделник, 1. февруари. 2021  MK 

Книгата „Петар учи за здрава храна“, едукативна приказна по природни науки и со тема за здравата храна, наменета за децата од 6 до ...▼

Наставничката подготвува
По повод одбележувањето на 3 јуни, Светскиот ден на велосипедот, градоначалникот ...▼ 347 посети
Четврток, 3. јуни. 2021  MK 
По повод одбележувањето на 3 јуни, Светскиот ден на велосипедот, градоначалникот на Валандово, Перо Костадинов, возеше велосипед со најмалите ...▼
Општина Велес се приклучува во одбележувањето на 5-ти Јуни – Светскиот ...▼ 317 посети
Четврток, 3. јуни. 2021  MK 
Општина Велес се приклучува во одбележувањето на 5-ти Јуни – Светскиот ден на животната средина со организирање на две еколошки настани. Од ...▼
Во Македонска Каменица започнаа активности за чистење на локалната патна ...▼ 517 посети
Среда, 2. јуни. 2021  MK 
Во Македонска Каменица започнаа активности за чистење на локалната патна инфраструктура од бујната вегетација. Активностите ги спроведува ...▼
Околу 70 отсто од канализациската мрежа е веќе поставена на терен, а останатите ...▼ 303 посети
Среда, 2. јуни. 2021  MK 
Околу 70 отсто од канализациската мрежа е веќе поставена на терен, а останатите активности ќе бидат реализирани во наредните три месеци ...▼
 
 
297 посети
Вторник, 26. јануари. 2021  MK 
317 посети
Вторник, 26. јануари. 2021  MK