Барај на овој сајт  
Барај од сите сајтови  
Културата нашето
најголемо богатство

 
 

Општинска установа Дом на културата Крсте Мисирков- Свети Николе по повод ...▼

451 посети
Петок, 5. март. 2021  MK 

Нацоналната опера и балет најавува „Гала оперски концерт“ кој ќе ...▼

425 посети
Понеделник, 15. февруари. 2021  MK 

Оркестарот на Филхармонија вечер со почеток од 20 часот ќе го одржи традиционалниот ...▼

448 посети
Понеделник, 15. февруари. 2021  MK 

Националната установа Центар за култура ‒ Крива Паланка по третпат ја ...▼

561 посети
Понеделник, 15. февруари. 2021  MK 

Осумнаесет македонски ликовни уметници од неколку генерации и различни ...▼

419 посети
Понеделник, 15. февруари. 2021  MK 
 
Македонското литературно друштво „Кочо Рацин“ и организацијата за личен ...▼ 901 посети
Понеделник, 7. јуни. 2021  MK 

slika

slikaМакедонското литературно друштво „Кочо Рацин“ и организацијата за личен развој „ Да се живее поинаку“, и двете од Мелбурн, Австралија ...▼

На денешен ден, 5 Мај, го одбележуваме Денот на македонскиот јазик, денот ...▼ 1070 посети
Среда, 5. мај. 2021  MK 

slika

slikaНа денешен ден, 5 Мај, го одбележуваме Денот на македонскиот јазик, денот кога во 1945 г. е озаконета македонската азбука. Генезата на македонскиот ...▼

Кон крајот на ...▼ 653 посети
Среда, 24. февруари. 2021  MK 

slika

slikaКон крајот на 2020 година издаваштвото на Заедницата на Македонците во РХ беше збогатено ...▼

 Ноќ на книгата 2021

844 посети
Вторник, 13. април. 2021  MK 

slika

slika Ноќ на книгата 2021