Барај на овој сајт  
Барај од сите сајтови  

Ви овозможуваме да имате своја web странаВо новиот проект на серијалот Црна Вдовица на Марвел игра македонската ...▼Јован Јованов, музичар, композитор и продуцент

Јован Јованов, кој ...▼ Професор, успешен пијанист и една од некол-куте македонки кои дипломирале ...▼ Интервју со Мирјана Мајик- писателВљубеник во пишаниот збор, поетеса ...▼ Големата страст за сликовито документи-рање на племенските луѓе и ...▼ Познатата пијанистка Елена Мисиркова Лоза со светска кариера е родена ...▼

 
 

 Неодамна од печат излезе третата по ред стихозбирка насло-вена „КОПЧА“ ...▼

268 посети
Среда, 20. јануари. 2021  MK 

 Васко Атанасовски, саксафонист и флејтист и еден од најпознатите композитори ...▼

271 посети
Петок, 29. јануари. 2021  MK 
 
271 посети
Четврток, 21. јануари. 2021  MK 
304 посети
Четврток, 21. јануари. 2021  MK 
323 посети
Понеделник, 1. февруари. 2021  MK 
306 посети
Понеделник, 1. февруари. 2021  MK 

 Елеонора Апостолова е родена во 1957 година во Неготино, Македонија. Матурирала на Средното училиште за применета уметност ...▼

310 посети
Четврток, 21. јануари. 2021  MK 

 Интервју со Елена Голомеова - оперска пејачка

Елена Голомеова, македонски ко-лоратурен сопран, родена во Штип, а од 2000-та ...▼

263 посети
Петок, 29. јануари. 2021  MK 
333 посети
Петок, 29. јануари. 2021  MK 
402 посети
Четврток, 21. јануари. 2021  MK 
309 посети
Четврток, 21. јануари. 2021  MK 
304 посети
Четврток, 21. јануари. 2021  MK 

 Нада Прља е родена во Скопје, а денес живее во Лондон, Англија. Академија за ликовни уметности завршила во Скопје. Прља е член ...▼

292 посети
Четврток, 21. јануари. 2021  MK 
 

Интервју со Ана Холм- ликовен уметник

Кога би требало сите создадени ...▼ 276 посети
Петок, 29. јануари. 2021  MK 

slika

slikaИнтервју со Ана Холм- ликовен уметник

Кога би требало сите создадени дела да ги прето-чам во една порака, мислам дека уметноста ќе ја ...▼

 Јансен Чапар е роден во 1958 година во Скопје. Студира сликарство на ФЛУ ...▼ 269 посети
Четврток, 21. јануари. 2021  MK 

slika

slika Јансен Чапар е роден во 1958 година во Скопје. Студира сликарство на ФЛУ во Скопје, следејќи ги ликовните импулси на доајените Борко Лазески ...▼