Барај на овој сајт  
Барај од сите сајтови  


Австралија

 
 

Кралот на Камбоџа Нородом Сихамони, го одликува капетанот Миле Гламчевски ...▼

621 посети
Понеделник, 25. јануари. 2021  MK 

Иван Трпоски е познат општественик  ...▼

530 посети
Петок, 12. февруари. 2021  MK 

 Младиот Австралијанец со македонско потекло, Гордон Спироски, е еден ...▼

649 посети
Петок, 22. јануари. 2021  MK 
 

Додека голем број мали бизниси во Австралија мораа да ги затворат своите врати поради пандемијата со Ковид, други пак, во време ...▼

664 посети
Вторник, 6. април. 2021  MK 

Силна афирмација на македонската литература и јазик. Одржано литературното читање во организација на МЛД "Кочо Рацин" Мелбурн. ...▼

466 посети
Петок, 23. април. 2021  MK 
724 посети
Среда, 17. март. 2021  MK 

Минатиот петок, 5 фввруари, Македонското литературно друштво „Григор Прличев“ во својата библиотека одржа беседа по повод ...▼

482 посети
Петок, 12. февруари. 2021  MK 

Благодарение на Билјана Јуруковски и незините пријателки волонтери со продажбата на рачно изработените крстови покрај другите ...▼

563 посети
Петок, 12. февруари. 2021  MK 
 
Со намалување на рестрикциите од падемијата, културниот живот почнува ...▼ 333 посети
Понеделник, 10. мај. 2021  MK 

slika

slikaСо намалување на рестрикциите од падемијата, културниот живот почнува да се враќа на некаква нормала во Сиднеј. Во строгиот центар на ...▼

Пеачка група ,, ИСТОК ДЕСЕТ

Превземено од ФБ страната на македонското ...▼ 393 посети
Понеделник, 19. април. 2021  MK 

slika

slikaПеачка група ,, ИСТОК ДЕСЕТ


Превземено од ФБ страната на македонското здружение Вардар од Вршац

 


Помладокот на МКУД „Илинден" Сиднеј, со реализација на своите ...▼ 429 посети
Вторник, 30. март. 2021  MK 

slika

slikaПомладокот на МКУД „Илинден" Сиднеј, со реализација на своите активности.


Неодамна во издание на Литературното друштво „Григор Прличев“ од ...▼ 417 посети
Понеделник, 22. март. 2021  MK 

slika

slikaНеодамна во издание на Литературното друштво „Григор Прличев“ од Сиднеј излезе од печат најновото поетско дело „Магични љубовни ...▼

ДЕЛ ОД  ИНФОРМАТИВНИТЕ ГЛАСИЛА ВО АВСТРАЛИЈА ВО ПУБЛИКАЦИЈАТА „МАКЕДОНСКИ ...▼ 492 посети
Среда, 3. март. 2021  MK 

slika

slikaДЕЛ ОД  ИНФОРМАТИВНИТЕ ГЛАСИЛА ВО АВСТРАЛИЈА ВО ПУБЛИКАЦИЈАТА „МАКЕДОНСКИ ИСЕЛЕНИЧКИ ПЕЧАТ“ НА СЛАВЕ КАТИН

Во делото "Македонскиот ...▼

Зошто е добро да се изучува македонскиот јазик?
Извадок од Македонско
...▼ 428 посети
Среда, 24. февруари. 2021  MK 

slika

slikaЗошто е добро да се изучува македонскиот јазик?
Извадок од Македонско Австралиски неделник ( Australian Macedonian Weekly)

Благодарност за континуираната ...▼