Барај на овој сајт  
Барај од сите сајтови  


Европа

Во соработка со претседателството на Друштвото ’97 беше одлучено да се избере ново привремено претседателство, кое ќе има задача да најде соодветни простории за ...▼
878 посети
Среда, 23. јуни. 2021  MK 
booked.net booked.net booked.net booked.net booked.net booked.net
 
 

Почитувани, Црковната општина "Света Троица" од Келн во соработка ...▼

484 посети
Четврток, 10. јуни. 2021  MK 
Во рамки на славата на град Ниш, св. Царица Јелена и Цар Константин на 02.06.2021 ...▼
527 посети
Четврток, 10. јуни. 2021  MK 
 
На покана на здружението на жените ,,Етно катче’’ од Качарево здружението на Македонците ,,Вардар'' од Качарево учествуваше ...▼
562 посети
Среда, 9. јуни. 2021  MK 
На овој ден 06.06.2015 беше осветен нашиот храм. 6 години Македонски православен храм "Свети Никола" и 5 години редовен литургиски ...▼
460 посети
Понеделник, 7. јуни. 2021  MK 

Ве водиме во Македонија, да ги запознаеме нашите градови. Завршува уште една учебна година која беше со многу предизвици, но ...▼

446 посети
Вторник, 1. јуни. 2021  MK 
24 мај, Денот на македонските и сесловенските просветители, Светите браќа Кирил и Методиј Почитувани Македонци, треба да бидеме ...▼
476 посети
Понеделник, 31. мај. 2021  MK 
479 посети
Петок, 28. мај. 2021  MK 
Група од македонци и оваа година го посети Елванген и оддаде почит на нашиот просветник и рамноапостол св. Методиј. Св. Методиј ...▼
455 посети
Вторник, 25. мај. 2021  MK 

Агенцијата за иселеништво Ви го честита Денот на сесловенските просветители Св.Кирил и Методиј Историски и културолошки значајното ...▼

420 посети
Понеделник, 24. мај. 2021  MK 
 

Почитувани

За општа информација, ве молиме, превземетего анексот ...▼ 206 посети
Понеделник, 26. април. 2021  MK 

slika

slikaПочитувани

За општа информација, ве молиме, превземетего анексот во врска со планот за велигденслите празници.
Со почит
У.О.
...▼

Ноќ на книгата 2021 - Пула 

249 посети
Петок, 23. април. 2021  MK 

slika

slikaНоќ на книгата 2021 - Пула 


Ноќ на книгата 2021 - Загреб

220 посети
Вторник, 13. април. 2021  MK 

slika

slikaНоќ на книгата 2021 - Загреб


Според неофицијалните проценки во Србија живеат над 100.000 Македонци, додека ...▼ 502 посети
Понеделник, 25. јануари. 2021  MK 

slika

slikaСпоред неофицијалните проценки во Србија живеат над 100.000 Македонци, додека бројот на оние кои имаат македонско потекло е уште поголем.Во ...▼

Владислав Илиќ е млад Кумановец кој пред извесно време (2017г.) се пресели ...▼ 470 посети
Петок, 22. јануари. 2021  MK 

slika

slikaВладислав Илиќ е млад Кумановец кој пред извесно време (2017г.) се пресели во Лондон да работи во полето на стенд-ап комедија. Македонската ...▼