Барај на овој сајт  
Барај од сите сајтови  Активности на
иселениците во светот

slika

Авторитетот и поверението кое го има друштвото е во заемна корист за македонско - швајцарско пријателство.
Сигурно е реткост, но се случи, друштвото „Македонија“
...▼

повеќе
slika

Почитувани,

Од понеделник 1 март 2021 година започна самопопишувањето на дијаспората, а ќе трае се до 21 април 2021 година. Со цел, реализaција на една од најважните ...▼

повеќе
slika

 Катарските медиуми ја сместуваат Елени Коровеш меѓу ретките жени-пионери што успеале со своето знаење да се искачат на лидерските позиции во финансискиот сектор ...▼

повеќе
slika

Настава по македонски јазик во Република Словенија. На интересен и забавен начин, дечињата со помош на наставничката Снежана Катарова, за време на пандемијата го учат ...▼

повеќе
slika

Матеја Дамчевски пред три месеци, во екот на пандемијата, се пресели во Пукет, каде што нема ниту еден заболен од Ковид-19. Учи, развива нови познанства, запознава нови ...▼

повеќе
slika
Во Загреб излезе новиот број на „Македонски глас“
повеќе