Кошничка

Имате 1 информации во вашата кошничка за печатење


Почитувани, Црковната општина "Света Троица" од Келн во соработка со македонската заедница во Германија и конзуларното оделение во Бон прават напори за отварање на Училишта за изучување на македонскиот јазик во Келн, Бон, Леверкузен, Солинген и секако другите градови на NRW. За таа цел ни се потребни да се пријават што поголем број на дечиња од школска возраст за да се исполни условот за испраќање на учител по македонски јазик од Министерството за образование од Македонија во овој наш крај. Затоа ве замолуваме сите кои сакате вашите деца да не го заборават мајчиниот јазик култура и традиција, да се пријават во што поголем број на следниве телефонски броеви или директно во Црквата. Тоше Камчев 01782300887 (претседател на Црковната заедница во Келн) Миле Николоски 017630435101 (претседател на Македонската заедница во Германија) отец Трајче Грозданов 017620477352

Дата: 6/10/2021