Кошничка

Имате 1 информации во вашата кошничка за печатење


По повод патрон празникот на Светите браќа Кирил и Методиј (24 мај), на 23ти мај во Недела ќе имаме едноцрквие односно сите заедно ќе богослужиме.Света Литургија со почеток во 10АМ, веднаш потоа ќе има ручек во истоимениот храм. Ги Покануваме сите верни чеда заеднички да се помолиме на Светите Кирил и Методиј за наше здравје и спасение на овој голем и свечен настан за нашиот Македонски Народ, кои треба достојно да им благодариме за нашата писменост, вера и култура на овие Македонски учители и просветители. Храмот на ,, Света Параскева Петка “ во Чикаго на 23 ти мај во недела ќе биде отворен за сите што ќе сакаат да се помолат и запалат свеќи за здравје и спасение.
Дата: 5/17/2021