Кошничка

Имате 1 информации во вашата кошничка за печатење


Македонското културно уметничко друштво  „Илинден" во Мелбурн ги известува сите членови дека во центарот на заедницата на Тејлор Хил пробата ќе започне денес  во 19 часот.


Пробата во петок навечер ќе биде од 19 до 20 часот секој петок навечер.


 Во изминативе 48 години низ друштвото поминале над 2,000 играорци и затоа аманет е да се продолжи со пренесување на љубовта на нашата културна ризница.

Сите се добредојдени да ги донесат своите деца за да се дружат и да ги изучуваат фолклорот и културата на Македонија.

Дата: 3/4/2021