Кошничка

Имате 1 информации во вашата кошничка за печатење


Матеја Дамчевски пред три месеци, во екот на пандемијата, се пресели во Пукет, каде што нема ниту еден заболен од Ковид-19. Учи, развива нови познанства, запознава нови култури, професионално плива и тренира пливање со тренер кој досега работел со 16 олимпијци, волонтира во резерватот за слонови, сади банани, сака да нурка во Индискиот Океан, учи тајландски, ја живее егзотиката на Тајланд.

Матеја Дамчевски е стипендист на Светските обединети колеџи UWC - Тајланд. Пред три месеци, во екот на пандемијата, се пресели во Пукет и живее живот во сосема нов ритам, под поинакви правила, различно од сè што доживеал досега. Вели дека во Пукет нема ниту еден заразен веќе 5 месеци и не се оптоварени со пандемијата. 

Дата: 1/20/2021