ЕвропаНазад     Свечено доделување на сведителства на учениците од дополнителна настава по македонски јазик во Република СловенијаПо повод завршувањето на учебната 2020/21 година, на учениците кои ја посетуваа дополнителната настава на македонски јазик во Нова Горица и Ајдовшчина , амбасадорката Сузана Зеленковска им додели потврда и училишен прибор. Настанот беше организиран од Сојузот на македонските културни друштва во РСловенија и МКД ,,Охридски бисери" од Нова Горица. На останатите ученици ќе им се доделат во училиштата. На сите ученици им посакувам среќен и весел летен распуст. Агенцијата за иселеништво им честита на сите ученици во дијаспората, успешно завршување на учебната 2020/2021 година! Весело и среќно лето 190 посети
6/21/2021

Иселенички организации      ул.Партизански одреди бр.989     1000 Скопје   079 526 399     info@makemigration.org   од 12/5/2020 посетена 141919 пати