Активности на
иселениците во светотНазад     Македонската православна црква св Кирил и Методиј од ГетеборгПочитувани верници и пријатели.
Македонската православна црква св Кирил и Методиј од Гетеборг ве поканува да ја посетите нашата црква за Велигденските празници и сите други денови .Управниот одбор ви испраќа апел на сите вас да ги почитувате донесените одлуки на Шведските институции во црквените простори и можа да бида само 8 луге мораме да ги почитуваме протоколите пошто казните се големи.Затоа планираме да цело време планираме во групи една да влегува друга да излегува после 3, до.5 минути, така да секој верник ке биде услуќен и пречекан и испратен и задоволен од услугата и организацијата.добредојдени сте сите верници и пријатели на Македонската православна црква во Гетеборг. ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ
2. Информација.
Почитувани верници и пријатели на Македонската православна црква св; Кирил и Методиј , сакам да ве информирам дека продолжуваме со изградба на третата етапа на камбанаријата, со покривот и дел од внатрешниот дел.Последната етапа ќе биде монтирање на скали во внатрешниот дел ,прозори , фасада, и околу камбанаријата ќе биде со плочки.За сето ова ни се потребни економски срества , затоа апелираме до сите вас заедно сите уште еднас да помогнеме за да ја изградиме овој симбол на Македонската црква св Кирил и Методиј од Гетеборг,. Исто да ви се заблагодарам на сите оние што учествуваа во ова изградба и понатака да продолжат со финансиска помош, и апел и оние кој нема помогната да се уклучат и помогнат. Досега камбанаријата кошта 712,000 круни од верниците се собрани скоро 200,000 . Разликата од 512,000 од проекти од касата на црквата и донации од спонзори и доброволна работа Се планира вкупната сума да кошта до 1.1000,000.
На креј сакам да ви ги честитам велигденските празници и да ви посакам многу здравје на вашите фамилии,Семејства Камбанаријата ќе биде пуштена да зазвони на 1/ 5 во 24,00 часот
ХРИСТОС ВАЈСКРЕС
 
Превземено од : Фб страната на МПЦ Свети Кирил и Методиј од Гетеборг
61 посети
4/28/2021

Агенција за иселеништво на Република Северна Македонија      ул.Македонија бр.19     1000 Скопје   023118 633     info@minisel.gov.mk   од 12/5/2020 посетена 99272 пати