Вести од нашите
родни краевиНазад     Општина Градско со еко акција за почиста животна срединаОпштина Градско и ЈКП „Клепа” Градско, изминатиот викенд реализираа активности за еколошката акција со чистење на неколку локации на диви депонии во Градско: (мотел, бензиска пумпа и воен магацин). Еко акцијата била во рамките на одбележувањето на 5 Јуни – Светкиот ден на животната средина. -Тоа е нашиот пример како Општина Градско за сите жители во Општина Градско, да ја зачуваат и заштита животната средина чиста, со што ќе придонесеме кон поздрав живот,потенцираат од службата за информирање на Општина Градско. Од општината најавија и други вакви и слични еколошки акции на подрачјето на Општина Градско, а како и досега ја очекуваат поддршката од населението и невладините организации и училиштата. 19 посети
6/9/2021

Агенција за иселеништво на Република Северна Македонија      ул.Македонија бр.19     1000 Скопје   023118 633     info@minisel.gov.mk   од 12/5/2020 посетена 99272 пати