Вести од нашите
родни краеви

 
 

Младите од Делчево и годинава се приклучија на акцијата „За поубаво ...▼

Младите од Делчево
653 посети
Понеделник, 7. јуни. 2021  MK 
Во Општина Центар се организираше завршниот настан од националната акција ...▼
394 посети
Вторник, 1. јуни. 2021  MK 
омуналните служби на општина Карпош ја започнаа акцијата за садење на ...▼
385 посети
Среда, 26. мај. 2021  MK 

Сите родители на ученици со попреченост во општина Карпош, чии деца ќе ...▼

751 посети
Понеделник, 10. мај. 2021  MK 

Во Општина Аеродром активно 

410 посети
Недела, 9. мај. 2021  MK 
Општина Карпош го објави јавниот оглас за субвенционирање на купување ...▼
390 посети
Недела, 9. мај. 2021  MK 
 
603 посети
Понеделник, 21. јуни. 2021  MK 

Проектот „Влијанието на користењето на алтернативните извори на енергија врз зачувувањето на здрава еколошка средина“ ...▼

516 посети
Понеделник, 14. јуни. 2021  MK 
ПОПУСТИ
Информативната тура

Информативната тура за запознавање со можностите и капацитетите за инвестиции, извоз и туристичка понуда на РС Македонија ...▼

470 посети
Понеделник, 7. јуни. 2021  MK 
SDSDSC DX
548 посети
Понеделник, 7. јуни. 2021  MK 

Во Општина Аеродром активно се вклучи во манифестацијата „2021 – Година во чест на Блаже Конески“, со која се одбележуваат ...▼

844 посети
Понеделник, 22. март. 2021  MK 
Продолжувањето на водоводната линија во должина од околу 1000 метри со дијаметар на цевки од 110мм и 95мм, на улица „Ратко Митровиќ“ ...▼
421 посети
Понеделник, 7. јуни. 2021  MK 
Привршува реконструкцијата на основното училиште „11 Октомври“ во Куманово. Средствата за реконструкција се обезбедени од ...▼
304 посети
Вторник, 1. јуни. 2021  MK 
Општинскиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата Делчево продолжува со сообраќајно-едукативните активности за ...▼
303 посети
Вторник, 1. јуни. 2021  MK 
 

По повод 5-ти Јуни, Светскиот ден на животната средина денеска на територијата ...▼ 488 посети
Понеделник, 7. јуни. 2021  MK 

Книгата „Петар учи за здрава храна“, едукативна приказна по природни ...▼ 368 посети
Понеделник, 1. февруари. 2021  MK 

Книгата „Петар учи за здрава храна“, едукативна приказна по природни науки и со тема за здравата храна, наменета за децата од 6 до ...▼

Наставничката подготвува
По повод одбележувањето на 3 јуни, Светскиот ден на велосипедот, градоначалникот ...▼ 321 посети
Четврток, 3. јуни. 2021  MK 
По повод одбележувањето на 3 јуни, Светскиот ден на велосипедот, градоначалникот на Валандово, Перо Костадинов, возеше велосипед со најмалите ...▼
Општина Велес се приклучува во одбележувањето на 5-ти Јуни – Светскиот ...▼ 289 посети
Четврток, 3. јуни. 2021  MK 
Општина Велес се приклучува во одбележувањето на 5-ти Јуни – Светскиот ден на животната средина со организирање на две еколошки настани. Од ...▼
Во Македонска Каменица започнаа активности за чистење на локалната патна ...▼ 481 посети
Среда, 2. јуни. 2021  MK 
Во Македонска Каменица започнаа активности за чистење на локалната патна инфраструктура од бујната вегетација. Активностите ги спроведува ...▼
Околу 70 отсто од канализациската мрежа е веќе поставена на терен, а останатите ...▼ 273 посети
Среда, 2. јуни. 2021  MK 
Околу 70 отсто од канализациската мрежа е веќе поставена на терен, а останатите активности ќе бидат реализирани во наредните три месеци ...▼
 
647 посети
Понеделник, 7. јуни. 2021  MK 
453 посети
Понеделник, 31. мај. 2021  MK 
482 посети
Вторник, 27. април. 2021  MK 
 
Ги Покануваме сите верни чеда
798 посети
Понеделник, 17. мај. 2021  MK 
благослов од бога
475 посети
Понеделник, 26. април. 2021  MK 
благослов од бога
471 посети
Понеделник, 26. април. 2021  MK