Вести од нашите
родни краеви

Градочалничката на општина Тетово Теута Арифи на нејзината социјална мрежа напиша:

Започна реконструкција ...▼

493 посети
Понеделник, 21. јуни. 2021  MK 
booked.net booked.net booked.net booked.net booked.net booked.net
 
 

Младите од Делчево и годинава се приклучија на акцијата „За поубаво ...▼

Младите од Делчево
563 посети
Понеделник, 7. јуни. 2021  MK 
Во Општина Центар се организираше завршниот настан од националната акција ...▼
305 посети
Вторник, 1. јуни. 2021  MK 
омуналните служби на општина Карпош ја започнаа акцијата за садење на ...▼
305 посети
Среда, 26. мај. 2021  MK 

Сите родители на ученици со попреченост во општина Карпош, чии деца ќе ...▼

669 посети
Понеделник, 10. мај. 2021  MK 

Во Општина Аеродром активно 

316 посети
Недела, 9. мај. 2021  MK 
Општина Карпош го објави јавниот оглас за субвенционирање на купување ...▼
315 посети
Недела, 9. мај. 2021  MK 
 

 Нови 600 различни видови садници се засадени покрај реконструираниот паркинг на булевар „Јане ...▼

260 посети
Четврток, 15. април. 2021  MK 

Во Општина Аеродром активно се вклучи во манифестацијата „2021 – Година во чест на Блаже Конески“, со која се одбележуваат ...▼

763 посети
Понеделник, 22. март. 2021  MK 
Фолклорниот ансамбл „Бојмија“ од Гевгелија ќе биде организатор на музичка работилница за сите љубители на македонската народна ...▼
260 посети
Четврток, 3. јуни. 2021  MK 
Привршува реконструкцијата на основното училиште „11 Октомври“ во Куманово. Средствата за реконструкција се обезбедени од ...▼
245 посети
Вторник, 1. јуни. 2021  MK 
Општина Велес започна со реализација на неколку пролетни еколошки акции, а до недела ќе спроведат акции за собирање на селектиран ...▼
271 посети
Четврток, 6. мај. 2021  MK 
 

По повод 5-ти Јуни, Светскиот ден на животната средина денеска на територијата ...▼ 419 посети
Понеделник, 7. јуни. 2021  MK 

Книгата „Петар учи за здрава храна“, едукативна приказна по природни ...▼ 316 посети
Понеделник, 1. февруари. 2021  MK 

Книгата „Петар учи за здрава храна“, едукативна приказна по природни науки и со тема за здравата храна, наменета за децата од 6 до ...▼

Наставничката подготвува
По повод одбележувањето на 3 јуни, Светскиот ден на велосипедот, градоначалникот ...▼ 285 посети
Четврток, 3. јуни. 2021  MK 
По повод одбележувањето на 3 јуни, Светскиот ден на велосипедот, градоначалникот на Валандово, Перо Костадинов, возеше велосипед со најмалите ...▼
Општина Велес се приклучува во одбележувањето на 5-ти Јуни – Светскиот ...▼ 251 посети
Четврток, 3. јуни. 2021  MK 
Општина Велес се приклучува во одбележувањето на 5-ти Јуни – Светскиот ден на животната средина со организирање на две еколошки настани. Од ...▼
Во Македонска Каменица започнаа активности за чистење на локалната патна ...▼ 442 посети
Среда, 2. јуни. 2021  MK 
Во Македонска Каменица започнаа активности за чистење на локалната патна инфраструктура од бујната вегетација. Активностите ги спроведува ...▼
Околу 70 отсто од канализациската мрежа е веќе поставена на терен, а останатите ...▼ 234 посети
Среда, 2. јуни. 2021  MK 
Околу 70 отсто од канализациската мрежа е веќе поставена на терен, а останатите активности ќе бидат реализирани во наредните три месеци ...▼
 
 
223 посети
Вторник, 26. јануари. 2021  MK 
237 посети
Вторник, 26. јануари. 2021  MK 
 
567 посети
Понеделник, 7. јуни. 2021  MK 
375 посети
Понеделник, 31. мај. 2021  MK 
402 посети
Вторник, 27. април. 2021  MK 
 
Ги Покануваме сите верни чеда
719 посети
Понеделник, 17. мај. 2021  MK 
благослов од бога
401 посети
Понеделник, 26. април. 2021  MK 
благослов од бога
401 посети
Понеделник, 26. април. 2021  MK