дома
 


Вести од нашите
родни краеви

 
Нов објект на детската градика Црвенкапа, клон на градинката Срничка, со ...▼
5 посети
6/3/2021
Ученици од ООУ „Лазо Трповски“ освоија награда на Меѓународниот училиштен ...▼
7 посети
6/3/2021
Општина Аеродром објави јавен повик за субвенции за велосипед, по повод ...▼
6 посети
6/3/2021

Ново детско инклузивно игралиште е отворено во Општина Аеродром. Игралиштето ...▼

5 посети
6/3/2021
Заврши уредувањето на новиот зелен сквер во Општина Аеродром, кој се наоѓа ...▼
7 посети
6/3/2021
Во Општина Центар се организираше традиционалниот настан „Награди за ...▼
10 посети
6/2/2021
Инклузивна сликовница – буквар е подготвен на кирилична, знаковна и брајова ...▼
7 посети
6/2/2021

Во Тафталиџе, во близина на Пожарната станица во Карпош, Градот Скопје ...▼

17 посети
6/1/2021
Општина Аеродром објави јавен повик за реализација на Програмата за енергетска ...▼
9 посети
6/1/2021
Во Општина Центар се организираше завршниот настан од националната акција ...▼
6 посети
6/1/2021
Во изминатиот период беше направена уште една фитнес зона во општина Карпош. ...▼
17 посети
5/31/2021
Наставно и техничко-административниот кадар, заедно со учениците и родителите ...▼
16 посети
5/28/2021
омуналните служби на општина Карпош ја започнаа акцијата за садење на ...▼
13 посети
5/26/2021
ите родители на ученици со попреченост во општина Карпош, чии деца ќе бидат ...▼
34 посети
5/10/2021
По повод одбележување на Денот на Европа – 9 Мај во Општина Аеродром ќе ...▼
14 посети
5/9/2021
Општина Карпош го објави јавниот оглас за субвенционирање на купување ...▼
21 посети
5/9/2021
Општина Карпош ќе им доделува субвенции на нејзини жители кои ќе купат ...▼
17 посети
5/6/2021

Општина Центар донираше илјада книги во општинските основни училишта ...▼

29 посети
4/23/2021

Нова детска градинка со капацитет да згрижи 108 деца од предшколска возраст ...▼

33 посети
4/22/2021

 Нови 600 различни видови садници се засадени ...▼

29 посети
4/15/2021

Сензорната соба во основното училиште „Димо Хаџи Димов“ во Влае ...▼

29 посети
4/15/2021

Започна пролетната акција за засадување на 200 ореви, во сите населби низ ...▼

30 посети
4/13/2021

Аплицирајте за субвенции на прозорци, печки на пелети и панели во Министерство ...▼

30 посети
4/6/2021
Службите на Општина Чаир веќе неколку дена обележуваат пешачки премини ...▼
12 посети
6/3/2021
 
Стотина граѓани меѓу кои претставници на еколошки здруженија, членови на ЗГ „Акцијаш “, вработени во ЈКП „Дервен“, членови ...▼
8 посети
6/7/2021
По повод Светскиот ден на заштита на животната средина екипа на ЈП „Плаваја“, помогната од компаниите „Техника“ и „Техноинжинеринг“ ...▼
14 посети
6/7/2021
Едукативниот Центар за зачувување на природата во пехчевското село Негрево беше локацијата на која беше претставена новата ...▼
11 посети
6/7/2021
Информативната тура за запознавање со можностите и капацитетите за инвестиции, извоз и туристичка понуда на РС Македонија, ...▼
7 посети
6/7/2021
Продолжувањето на водоводната линија во должина од околу 1000 метри со дијаметар на цевки од 110мм и 95мм, на улица „Ратко Митровиќ“ ...▼
6 посети
6/7/2021
Согласно годишната програма за уредување улици на Општина Гевгелија, работната механизација денеска се префрли во селото Миравци ...▼
4 посети
6/7/2021
Ученици од ООУ „Лазо Трповски“ освоија награда на Меѓународниот училиштен натпревар за воздушен и вселенски сообраќај 2021 ...▼
6 посети
6/7/2021
Со финансиски средства од 21 милион 157.266 денари што ги обезбеди Фудбалската Федерација на Македонија во рок од една година треба ...▼
10 посети
6/3/2021

Крушево располага со големи потенцијали за планински велосипедизам и ќе се градат патеки, констатираа швајцарските експерти ...▼

8 посети
6/3/2021

Во тек е постапка за подобрување на енергетската ефикасност во гимназијата „Ацо Русковски” во Берово. Активноста, како ...▼

8 посети
6/3/2021
Фолклорниот ансамбл „Бојмија“ од Гевгелија ќе биде организатор на музичка работилница за сите љубители на македонската народна ...▼
8 посети
6/3/2021
По примерот на западноевропските градови, екипи на јавното претпријатие „Комунално“ го украсија новото шеталиште во Струга ...▼
6 посети
6/3/2021
По повод одбележувањето на 3 јуни, Светскиот ден на велосипедот, градоначалникот на Валандово, Перо Костадинов, возеше велосипед ...▼
8 посети
6/3/2021
Општина Велес се приклучува во одбележувањето на 5-ти Јуни – Светскиот ден на животната средина со организирање на две еколошки ...▼
11 посети
6/3/2021
Во Македонска Каменица започнаа активности за чистење на локалната патна инфраструктура од бујната вегетација. Активностите ...▼
16 посети
6/2/2021
Околу 70 отсто од канализациската мрежа е веќе поставена на терен, а останатите активности ќе бидат реализирани во наредните ...▼
9 посети
6/2/2021
Започнаа градежните работи за реконструкцијата на улицата „2” во беровското село Русиново. Од општината информираа дека активностите ...▼
10 посети
6/1/2021
Привршува реконструкцијата на основното училиште „11 Октомври“ во Куманово. Средствата за реконструкција се обезбедени од ...▼
8 посети
6/1/2021
Во основното општинско училиште „Јоаким Крчовски“ од Крива Паланка се одржа кошаркарски тренинг за промоција на женската ...▼
7 посети
6/1/2021
Општинскиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата Делчево продолжува со сообраќајно-едукативните активности за ...▼
9 посети
6/1/2021
Општина Гевгелија ја промовираше богатата четиридневна културна програма со која од 8 до 11 јуни ќе го одбележи вознесението ...▼
8 посети
6/1/2021
Градот Скопје потпиша договор со реномираните компании РОМ Транспортејшн и ГСТЦ ЛТД за изработка на студија за оптиматизација ...▼
8 посети
6/1/2021
Општина Делчево преку механизам за жалби и поплаки активно ги повикува граѓаните да се вклучат во спроведување на проектот ...▼
7 посети
5/31/2021
Вино разладено на идеална температура, сместено на дваесеттина метри длабочина на дното на Охридското Езеро. Тоа е новата атракција ...▼
13 посети
5/27/2021
Еко акција за позелена татковина ќе се одржи до 9 мај, во вкупно десет општини во државата, Крушево, Охрид, Дебар, Демир Капија ...▼
26 посети
5/9/2021
Во изложбениот простор на Националната установа Центар за култура-Крива Паланка во 13 часот ќе биде отворена изложбата „Ѓуриште ...▼
19 посети
5/9/2021
Со средствата на Општина Тетово почна да се гради повеќенаменски спортски терен во тетовска Голема Речица. Станува збор за игралишта ...▼
28 посети
5/6/2021
Директорот на детските градинки во Кичево и Пласница, Садик Ахмети, посочи дека поставувањето на новата ограда на градинката ...▼
24 посети
5/6/2021
Општина Велес започна со реализација на неколку пролетни еколошки акции, а до недела ќе спроведат акции за собирање на селектиран ...▼
31 посети
5/6/2021
Локалната самоуправа на Општина Крива Паланка и организацијата „Мен енд маунтен“ во недела, 9 мај ќе организираат голема еколошка ...▼
24 посети
5/6/2021

 Во Пехчево усвоен планот за управување со животна средина и социјални аспекти. Од општината ...▼

45 посети
4/15/2021

Во најголемото штипско основно училиште (ООУ) „Димитар Влахов“ завршува ...▼

36 посети
4/15/2021

Зелените острови долж булеварот „Ленинова“ во Струмица се украсуваат со засадување на стотина дрвца од магнолија и индиски ...▼

44 посети
4/15/2021

Во ООУ „Кире Гаврилоски – Јане“ Прилеп, започна реализацијата на новата капитална инвестиција – мултифункционална ...▼

43 посети
4/15/2021

Започна пролетната акција на ЈПКД „Комуналец“- Гевгелија

за одржување, уредување и пошумување на јавните паркови и ...▼

47 посети
4/6/2021

Уште една локација во Оптшина Кавадарци ќе добие хортикултурно уредување. Се работи за просторот околу новата фонтана на бул.Никола ...▼

47 посети
4/6/2021

Младите пијанисти од основното општинско училиште „Јоаким Крчовски”, Крива Паланка, од класата на професорката Лариса ...▼

58 посети
3/29/2021

Општина Кавадарци со нов проект го обновува градскиот парк, во оваа фаза од работите, се врши санирање на оштетувањата на постојните ...▼

51 посети
3/26/2021

Согласно годишната програма за комунални дејности на општина Неготино во овој период се врши уредување и пополнување на неколку ...▼

54 посети
3/26/2021

Во Македонска Каменица потпишани договорите за стипендирање на ученици и студенти за учебната 2020/21 година. Стипендиите ...▼

48 посети
3/22/2021

По повод 21 МАРТ - СВЕТСКИ ДЕН НА ПОЕЗИЈАТА на ден 19.03.2021  год.(петок) со почеток во 12:00 час. во градскиот парк во Свети Николе ќе ...▼

66 посети
3/19/2021

 20.03.2021-Тодорица низ годините-Ретроспектива
-Кино сала ,почеток 12:30
-Тодорова сабота e православен - христијански празник
...▼

64 посети
3/19/2021

19.03.2021 год.-Одбележан 21МАРТ -СВЕТСКИОТ ДЕН НА ПОЕЗИЈАТА преку 
читање и пишување на поезија од членови на Литературниот
...▼

66 посети
3/19/2021

Фудбалскиот терен на стадионот „Билјанини извори" во Охрид ќе биде оспособен со систем за автоматско наводнување на тревата. ...▼

57 посети
3/17/2021


Агенција за иселеништво на Република Северна Македонија      ул.Македонија бр.19     1000 Скопје   023118 633     info@minisel.gov.mk   од 12/5/2020 посетена 99269 пати